W mailach pytaliście mnie czy mogłabym Wam zdradzić kilka pomysłów na włoskie dania. Pomyślałam, że na początek pokażą jak przygotować oryginalną wersję dobrze znanej Wam sałatki Caprese.
Mini szaszłyki Caprese to artystyczne połączenie pomidorów, mozzarelli i bazylii dających efekt flagi włoskiej. Jest to łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która ozdobi stół na wielu uroczystościach.
Przepis
Potrzebne składniki:
pomidorki koktajlowe
ser mozzarella (bocconcini, malutkie kuleczki)
liście świeżej bazylii
oliwa z oliwek
sól
Przygotowanie:
Pomidory i liście bazylii dokładnie umyć. Mozzarellę odsączyć. Nadziać na wykałaczki w odpowiedniej kolejności: pomidor, mozzarella i bazylia. Można polać oliwą z oliwek i posypać szczyptą soli do smaku.
Mam nadzieję, że spodobał się Wam mój pomysł na włoskie Caprese :)
Smacznego!
Napiszcie czy Wam smakowało :)
CATC
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz